Om oss

Et kvalitetsprodukt fra Finnmarksvidda

Samekniven har dype røtter i samisk kultur og deres levesett. Tiden og utrustningen har endret seg, men samekniven har fortsatt en urokkelig posisjon som et brukerverktøy. Det er Knivsmed Strømeng i Karasjok som gjennom generasjoner har laget samekniven. Strømeng-knivene har for mange blitt en nødvendighet i enhver tursekk, snøscooter eller på hytta.

Det er nå den sjette generasjonen i familien Strømeng som viderefører produksjonen av samekniven. I et nytt og moderne bygg i Karasjok sentrum ligger produksjons-, salgs- og utstillingslokaler.

Nye produksjonslokaler

Smia og produksjonslokalene er plassert på ny lokalisering og er blitt ombygget og modernisert. Bedriften har 7 ansatte og produksjonen ligger på omkring 10.000 samekniver i året. Bladene blir smidd med moderne teknologi (induksjonsherding) og har den samme kvaliteten som tidligere, hvis ikke bedre… Effektiviteten har økt, slik at vi kan fokusere på kvalitet.

Sameknivens kvalitet

Vi i Strømeng-familien produserer samekniver med blad av induksjonsherdet karbonstål. Skaftet består av saktevoksende bjørk, og holken og beslaget består av messing. Samekniven er den samme som før, men med bedre stålkvalitet og en mer moderne produksjonsmetode. Blant annet bruker Forsvarets Eliteavdeling – Jegertroppene i stående beredskapsavdelinger – alle samekniv med fingervern, som vi selger i vår butikk og nettbutikk!

Ta kontakt dersom du har spørsmål om våre samekniver eller øvrige produkter.Knivsmed Strømeng AS
Markangeaidnu 10
9731 Karasjok
NO 848121592 MVA
E-post: kni-str@online.no